Slovenski avto leta 2024 je postal Renaultov Austral. Na drugo mesto se je uvrstila Hyundaijeva Kona, na tretje pa Toyotin CH-R. Med finalisti sta bila še Jeep Avenger in MG 4 EV, so sporočili iz Avto-moto zveze Slovenije (AMZS). Lani je naziv osvojil Peugeotov 308.

Predstavniki devetih medijev, ki pokrivajo avtomobilizem, in sicer Atmosferci, Avto magazin, Avtomobilizem.com, Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski dnevnik, Motorevija AMSZ, Val 202 in Avtomobilnost, Siol.net ter Večer in Avtomanija smo v začetku lanskega decembra najprej izbrali pet finalistov, nato pa je več kot 27.000 bralcev, poslušalcev in sledilcev na omrežjih glasovalo za najbolj priljubljenega med peterico.

Renault Austral je zmagal z desetimi točkami naskoka, prvič pa je v finalu sodeloval tudi kitajski izdelek, MG 4 EV.

Zaključna prireditev izbora Slovenski avto leta 2024 je potekala potekala v ljubljanski Helli Saturnus, kjer so predstavili vse finaliste, razdelili glasove in točke medijev ter izbrali najboljšega. Predsednik žirije Blaž Poženel (Motorevija AMZS) je predstavnikom Renaulta predal veliki prehodni pokal.

Iskrene čestitke nagrajencem in velika hvala partnerjem Petrolu, Robeti Mobil, Goodyearu in Verigi Lesece, ki so prispevali atraktivne nagrade. Hvala tudi podjetju podjetju NLB Lease&Go, ki zna poskrbeti, da bo z različnimi finančnimi nasveti in produkti aktualni Slovenski avto leta 2024 lažje dosegljiv ljudem. Veliki finale je tudi letos podprla Zavarovalnica Triglav, ki s svojimi številnimi preventivnimi akcijami in z aplikacijo Dravj ostaja pomemben mobilnostni partner številnih slovenskih voznic in voznikov.