Pričel se je že 31. izbor Slovenski avto leta, ki bo tokrat potekal v nekoliko spremenjeni obliki. Devet medijev bo izbralo pet finalistov, v finalu pa bodo imeli svojo besedo tudi bralci, poslušalci in gledalci. Slovenski avto leta 2024 bo znan v začetku prihodnjega leta.

VIDEO IZBORA SLOVENSKI AVTO LETA 2023

SKOČI NA GALERIJO IZBORA SLOVENSKI AVTO LETA 2023

Kdo smo Slovenski avto?

Izbor SAL sestavljajo

Motorevija AMZS, Avto magazin, RTV Slovenija (Radio Val 202 in TV oddaja Avtomobilnost), Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski dnevnik, Večer in Avtomanija, Siol.net, Atmosferci in Avtomobilizem.com.

Kdo sodeluje v izboru?

V izboru za Slovenski avto leta 2024 lahko sodelujejo modeli novih avtomobilov, ki so prišli na slovenski trg v letu 2023 in je do 30. novembra 2023 registrirano najmanj 25 primerkov

Kako izberemo finaliste?

V prvem delu izbora Slovenski avto leta 2024 uredništva v izboru sodelujočih medijev izberejo pet finalistov. V drugem delu izbora glasujejo tako bralci, poslušalci in gledalci vseh sodelujočih uredništev kot tudi vsa sodelujoča uredništva.

Kdaj je znan zmagovalec izbora?

Prireditev z glasovanjem v finalu izbora vodstvo organizira v začetku leta 2024.

PEUGEOT 308 – SLOVENSKI AVTO LETA 2023 

“Vsekakor nam ta nagrada zelo veliko pomeni. 308 je redefiniral segment C in je eno redkih vozil, ki bo ponujalo štiri pogonske možnosti – od bencinskega motorja, dizla, priključnega hibrida do prihajajoče povsem električne različice. To je dokaz, da vozila SUV niso edina izbira za slovenskega voznika. Marsikdo s kombilimuzino najde ustrezno vozilo, predvsem pa cenovno dostopnejše vozilo, ki pokriva vse potrebe človeka v današnjem času, tudi pri vožnji na daljše relacije.”

Adam Kavšek

Direktor P Automobil Import

MERILA IZBORA

Neodvisno

Razporeditev glede pomembnosti je prepuščena preudarku posameznih glasovalcev.

Strokovno

Uredništva sodelujočih medijev glasujejo v skladu z merili izbora.

01. Oblika avtomobila

02. Vozne zmogljivosti in lastnosti

03. Funkcionalnost

04. Gospodarnost

05. Varnost

06. Cenovna umestitev

07. Primernost za slovenski avtomobilski trg

Pravila izbora

KANDIDATI

Okvirni seznam sodelujočih avtov v izboru: