Zadnji petek v novembru se je končal rok za glasovanje bralcev, poslušalcev in gledalcev za izbiro finalistov Slovenskega avta leta 2021. 25.279 glasovalcev v 9 medijih, Avto magazinu, Delu in Slovenskih Novicah, Dnevniku in Nedeljskem, Evo magazinu, Komotar Minuti, Motoreviji, Siolu, Valu 202 in Avtomobilnosti ter Večeru je izbralo pet finalistov, ki so Škoda octavia, Volkswagen golf, Peugeot 2008, Renault captur in Hyundai tucson.

Letošnje glasovanje bralcev, poslušalcev in gledalcev je postreglo z novo izkušnjo. Kar dva kandidata sta se na vrh uvrstila z enakim številom točk, tako da je o prvem mestu moral odločati dodatno določilo pravil glasovanja. To pa pravi, da v primeru, da imata dva avtomobila v skupnem seštevku glasovanja bralcev, gledalcev in poslušalcev enako število točk, je boljši tisti, ki ima v absolutnem številu več glasov bralcev. Ker je Škoda octavia dobila večje število glasov bralcev, gledalcev in poslušalcev v absolutnem številu, je Škoda zmagala v glasovanju bralcev in tako dobila 6 točk, golf pa 4 točke.

Na nadaljnja mesta so se uvrstili Peugeot 2008, Renault captur in Hyundai tucson.

V tokratnem prvem delu izbora Slovenski avto leta 2021 je sodelovalo 25.279 glasovalcev, kar je več kot leto prej, ko je svoje glasovnice po pošti ali spletu oddajo 21.388 glasovalcev.

>> Vse glasovnice za Slovenski avto leta 2021