Pravkar smo izbrali kandidate za Slovenski avto leta 2020. Upoštevali smo tiste modele različnih znamk, ki so ali še bodo prišli na slovenski trg do konca novembra. Avtomobilska izbira za Slovenski avto leta 2020 je zelo pestra.

V spisku je kar precej različne ponudbe: od najbolj množičnega oziroma najbolj prodajanega avtomobila pri nas, Renaulta clia do dveh večjih in premijskih električnih novosti – Audija e-trona quattra in Jaguarja I-pacea. Cliu bo po velikosti tekmec tudi čisto novi rod Oplove corse. Zraven pa so seveda tudi trije predstavniki nižjega srednjega razreda – Mazda3, Škoda scala in Toyota corolla, pa njihov premijski tekmec BMW 1 ter njegov večji brat BMW 3. Ponudba premijskih znamk je sicer široka, saj sta tu tudi ‘malček’ A1 in kupelimuzina CLA. No, tudi edini enoprostorec, Mercedes-benz B lahko izberete. Pa Porschejev klasični športnik 911 je na spisku. Vse druge s spiska štejemo med križance ali mestne terence, modne avtomobile, ki niso samo to, pač pa zagotovo prevladujoči trend.

V prvem delu glasovanja, izbiri finalistov sodelujejo bralci, gledalci ali poslušalci največjih slovenskih avtomobilističnih medijev, ki sodelujejo pri izboru. To so Motorevija AMZS, RTV Slovenija (radio Val 202 in TV oddaja Avtomobilnost), Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski dnevnik, Večer, Siol.net, Evo, Komotar Minuta in Avto magazin. Pri vsakem od teh medijev lahko tudi glasujete. Spletne povezave do glasovnic boste tudi našli na tej strani, pri nekaterih pa ne pozabite, da je možno glasovanje tudi s kuponi, ki jih objavljajo v tiskanih medijih!

Glasovanje bo trajalo do 29. novembra (tiskane glasovnice po pošti tudi morajo biti v uredništvih do tega datuma!). Že 2. decembra bomo proglasili pet finalistov.

Na njihov preskusna Vransko bodo  bralce, poslušalce in gledalce ter spletne sodelujoče povabili še posamezni mediji, a o tem bo več znanega proti koncu glasovanja. Vse vabimo, da skrbno zasledujejo naše poročanje v različnih medijih. Spisek kandidatov in fotografije poiščite na naši spletni strani.