Že 27. leto zapored bralci, gledalci ter poslušalci najpomembnejših slovenskih avtomobilskih medijev med številnimi kandidati lahko izberete pet avtomobilov, ki si po vašem mnenju zaslužijo, da pridejo v finale najbolj prestižnega in odmevnega izbora na slovenskih tleh. Med petimi finalisti zmagovalca izberemo predstavniki avtomobilskih medijev, ki se poklicno in že dolgo ukvarjamo z avtomobilizmom.

 

Skupaj z vami, ki s svojimi odločitvami aktivno oblikujete slovenski avtomobilski trg in neposredno vplivate na kakovost voznega parka naših cest, začenjamo prvi del letošnjega izbora Slovenski avto leta, izbor finalistov, kjer štejejo prav vaši oziroma zgolj vaši glasovi. Preden izberete svojega favorita, za katerega menite, da si zasluži vaš glas za uvrstitev v veliki finale, predlagamo tehten razmislek, saj je letošnji nabor kandidatov zelo pester, konkurenčen in tehnološko prepričljiv.

 

Ne pozabite, da so pri nazivu slovenski avto leta pomembne ključne vrednote dobrega avtomobila. Slovenski avto leta naj bo avtomobil, ki je prepričljiv v vseh pogledih: varen, vozno zmogljiv, uporaben, čist, varčen, tehnično dovršen, oblikovno vrhunski in primeren slovenski kupni moči. Seveda ni treba, da je vaša odločitev povezan s tem, katerega boste kupili, marsikdo bo izbral bolj po svojih čustvih, morda takšnega, ki bi si ga želel v svoji lasti, pa mu razmere v tem trenutku tega še ne dopuščajo!

Res pa je, da lahko prav vsak glas odloča, kdo si zasluži veliki finale!

 

Vabimo vas, da glasujete za avto po vašem izboru. Glasovanje z elektronsko glasovnico je omejeno, saj lahko vsak glasovalec glasuje le enkrat na teden!

 

Glasovati pa je možno tudi po klasični pošti. To lahko storite z glasovalnim obrazcem, ki ga najdete v tiskanih izdajah sodelujočih medijev. Izpolnjen glasovalni obrazec, prilepljen na dopisnico, je na naslov posameznega uredništva potrebno poslati najkasneje do 18. decembra (tedaj mora biti dopisnica dostavljena v uredništvo!). Ne glede na to, ali boste svoj glas oddali v elektronski ali klasični poštni obliki, pa boste uvrščeni v nagradno žrebanje. Žreb nagrad bo opravljen na zaključni prireditvi.