Slovenski avto leta 2018 je Volkswagen Polo. Zanj so se v precej tesnem glasovanju odločili novinarji sedmih slovenskih medijev, ki sodelujejo pri organizaciji izbora.

Glasovanje se je odvilo dan po prvič organiziranem testnem dnevu vseh petih finalistov. Avtomobile so v Centru varne vožnje AMZS na Vranskem preskusili vsi sodelavci, novinarji posameznih medijev, ki sodelujejo pri organiziranju izbora. Novinarji so finaliste razvrstili po svojem izboru, seštevek točk, kjer prvi prejme 6 točk, drugi 4 točke, tretji 3 točke, četrti 2 točki in peti 1 točko, pa je dalo zmagovalca letošnjega izbora.

Letošnje glasovanje je bilo izredno izenačeno, Volkswagnov Polo je naslov osvojil zgolj z eno točko prednosti pred Škodo Kodiaq.  Le nekaj točk zadaj pa je bil tudi Hondin Civic. Vrstni red je tako sledeč: Volkswagen Polo 34 točk, Škoda Kodiaq 33, Honda Civic 29 točk, Peugeot 5008 18 točk in Mazda CX-5 14 točk.

V prvem delu, ki se je končal 19. decembra 2017, so finaliste izmed 36 kandidatov, avtomobilov, ki so v letu 2017 prišli na slovenski trg, s svojimi glasovi izbirali bralci po posameznih medijih. V glasovanju smo prejeli 21.099 glasovnic, izbrali pa so pet finalistov, Škodo Kodiaq, Volkswagen Polo, Peugeot 5008, Hondo Civic in Mazdo CX-5.

Izbor za Slovenski avto leta 2018 je organiziralo sedem slovenskih medijskih hiš, ki se ukvarjajo s pripravo vsebin o avtomobilskih temah, Avto magazin, Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski Dnevnik, Motorevija AMZS, RTV Slovenija (Val 202 in Avtomobilnost), Siol  ter Večer in Evo Magazin.  Žirija pod vodstvom predsednika Tomaža Porekarja je glasovanje izvedla Centru varne vožnje AMZS na Vranskem ter proglasila vrstni red.

Vrstni red uredništev so za sodelujoče medije predstavili za Avto magazin Dušan Lukič, za Delo in Slovenske novice Gašper Boncelj, za dnevnik in nedeljski dnevnik Matej Štakul, za Motorevijo AMZS Blaž Poženel, za RTV Slovenjo (Val 202 in Avtomobilnost) Janez Martinčič, za Siol Gregor Pavšič in za Večer in Evo Magazin Matjaž Korošak.

Podelitev prehodnega pokala za Slovenski avto leta 2018 bo v petek 19. januarja 2018 v prostorih enega od prodajalcev Volkswagnov.

Objavljamo galerijo slik z obeh dogodkov, testnega dne in proglasitve zmagovalca letošnjega izbora, oboje je potekalo v Centru varne vožnje AMZS na Vranskem.

Ljubljana, 18. januarja 2018