Po poteku roka za pošiljanje glasovnic po pošti ter glasovanja po internetu se je zbrala žirija, ki jo sestavljajo predstavniki medijev Avto magazina, Dela, Dnevnika, Motorevije AMZS, RTV Slovenija (Val 202 in Avtomobilnost), Siol.Neta in Večera. Prešteli in preverili smo glasovnice glasovanja bralcev, poslušalcev, gledalcev in uporabnikov interneta in ugotovili vrstni red pri glasovanju. Ta je, kot sledi:

1. Škoda Kodiaq
2. Volkswagen Polo
3. Peugeot 5008
4. Honda Civic
5. Mazda CX-5

V tokratnem točkovanju glasovanj po medijih je prišlo do tega, da sta skupaj na petem mestu imela enako število točk Mazda CX-5 in Alfa Romeo Stelvio. Zaradi večjega skupnega števila glasov (1165 proti 821) gre v finale mazda CX-5. To sicer ureja 3. člen pravil izbora SAL, ki pravi: 

“Če imata dva avtomobila v glasovanju bralcev, gledalcev in poslušalcev enako število točk, je boljši tisti, ki je dobil več glasov (v absolutnem številu) bralcev, gledalcev in poslušalcev.”

Člani uredništev vseh sodelujočih medijev, Avto magazina, Dela, Dnevnika, Motorevije AMZS, RTV Slovenija (Val 202 in Avtomobilnost), Siol.Neta in Večera, se bomo v ponedeljek, 15. januarja 2018 zbrali na testnem dnevu finalistov za Slovenski avto leta 2018 v Centru varne vožnje AMZS na Vranskem in še dokončno preskusili peterico finalistov.

Glasovanje uredništev o finalistih in izbor zmagovalca za Slovenski avto leta 2018 bomo izvedli po tem testnem dnevu in v četrtek, 18. januarja 2018 bo ob 20.00 proglašen zmagovalec izbora.

Ljubljana, 22. 12. 2017

Podroben pregled glasovanja po redakcijah si lahko ogledate tukaj.